Suši sa kinoom

Sastojci:

  • 400 g GLOBUS Kinoe
  • 4 kašike pirinčanog sirćeta
  • 1 kašika šećera
  • ½ kašičice soli
  • 1 paprika
  • 1 krastavac
  • 2 šargarepe
  • 2 avokada
  • 2 kašićice susama
  • 4 lista nori alge
  • kiseli đumbir, wasabi, soja sos

Priprema:

Stavite kinou u posudu i pomešajte je sa pirinčanim sirćetom, šećerom i soli. Operite papriku i krastavac, šargarepu ogulite i povrće isecite na trakice debljine 1 cm. Avokado prepolovite, izvadite košticu i izvadite meso. Stavite 1/2 nori lista na podlogu za sushi, sjajnom stranom prema dole. Na vrhu rasporedite oko 2 kašike kinoe, ostavljajući 2 cm prostora. Pospite malo susama. Zatim stavite ili krastavac i šargarepu ili papriku i avokado. Ne stavljajte previše povrća na kinou. Slobodni kraj nori lista navlažite s malo vode.
Podignite podlogu za suši i čvrsto umotajte nori list oko nadeva dok se potpuno ne zatvori. Čvrsto pritisnite. Isto uradite sa ostalim listovima.
Vrlo oštrim, mokrim nožem izrežite rolate na manje jednake delove.
Poslužite uz ukiseljeni đumbir, wasabi i soja umak.

Prijatno!

🍽️: 8 suši kolutova

: 30 min

Suši sa kinoom