Prokelj sa belim pasuljem i pekorinom

Zagrejte 3 kašike ulja u velikom tiganju na jakoj vatri. Dodajte polovinu prokelja i dinstajte do smeđe boje, povremeno mešajući oko 5 minuta.

Porcija: 6 osobe

Ukupno vreme: 75M

Sastojci:

  • 8 kašika ekstra maslinovog ulja
  • 1 kg glavica prokelja isečenih na pola
  • 6 češnja belog luka
  • 1 šolja pileće supe
  • 1 konzerva GLOBUS belog pasulja od 326 g
  • 2 kašike putera
  • 1 šolja izrendanog pekorina

Priprema: Zagrejte 3 kašike ulja u velikom tiganju na jakoj vatri. Dodajte polovinu prokelja i dinstajte do smeđe boje, povremeno mešajući oko 5 minuta. Prebacite u veliku činiju. U istom tiganju zagrejte 3 kašike ulja, dodajte preostale glavice prokelja, smanjite temperaturu na srednje jaku i dinstajte dok ne porumene, povremeno mešajući, oko 5 minuta. U velikoj činiji spojite obe količine izdinstanih glavica prokelja. Dodajte preostale 2 kašike ulja u tiganj i povećavajte temperaturu. Dodajte iseckani beli luk i dinstajte do smeđe boje, neprestano mešajući, otprilike 1 minut. Dodajte supu i dinstani prokelj. Kuvajte dok glavice prokelja ne budu hrskave, često mešajući, oko 3 minute. Dodajte pasulj i puter; mešajte dok se puter ne otopi oko 1 minut. Začinite solju i biberom i umešajte sir. Prijatno!

Ocena
4