Slatki krompir punjen kinoom i leblebijom
Sastojci:
- 1 konzerva GLOBUS leblebije
- 1 konzerva GLOBUS Kinoe
- 4 slatka krompira
- 3 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
- ¼ šolje suvih brusnica
- 1 mladi luk, sitno isečen
- 1 kašičica mlevene sveže šalfije
- ½ kašičice strugane limunove kore
- 1 kašičica limunovog soka
- ½ šolje izmrvljenog kozjeg sira
- ¼ šolje slanih semenki bundeve
Priprema:
Uključite rernu na 230° C. Svaki slatki krompir, batat, isecite na pola i isečene strane lagano premažite maslinovim uljem, zatim posolite i pobiberite po ukusu. Stavite ih na pleh za pečenje sa presečenom stranom prema dole. Pecite krompir dok ne omekša, 15-20 minuta.
Pomešajte kinou sa leblebijom, brusnicama, mladim lukom, žalfijom, limunovom koricom i delom krompira koji je izvađen iz ispečenih krompira. Dobijenom masom punite krompire, pospite sirom i semekama i zapecite u rerni još nekoliko minuta.
Prijatno!
🍽️: 2 porcije
⏰: 30 min