Slatki krompir punjen kinoom i leblebijom

Sastojci:

  • 1 konzerva GLOBUS leblebije
  • 1 konzerva GLOBUS Kinoe
  • 4 slatka krompira
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • ¼ šolje suvih brusnica
  • 1 mladi luk, sitno isečen
  • 1 kašičica mlevene sveže šalfije
  • ½ kašičice strugane limunove kore
  • 1 kašičica limunovog soka
  • ½ šolje izmrvljenog kozjeg sira
  • ¼ šolje slanih semenki bundeve

Priprema:

Uključite rernu na 230° C. Svaki slatki krompir, batat, isecite na pola i isečene strane lagano premažite maslinovim uljem, zatim posolite i pobiberite po ukusu. Stavite ih na pleh za pečenje sa presečenom stranom prema dole. Pecite krompir dok ne omekša, 15-20 minuta.

Pomešajte kinou sa leblebijom, brusnicama, mladim lukom, žalfijom, limunovom koricom i delom krompira koji je izvađen iz ispečenih krompira. Dobijenom masom punite krompire, pospite sirom i semekama i zapecite u rerni još nekoliko minuta.

Prijatno!

🍽️: 2 porcije

: 30 min

Slatki krompir punjen kinoom i leblebijom