Salata sa leblebijom, jogurtom i hrskavim filetima od soma
Sastojci:
- 1 konzerva GLOBUS leblebije
- 200 g fileta soma
- 2 kašike brašna
- 1 kašićica aleve paprike
- ulje za prženje
- so, biber i beli luk po ukusu
- 1 mali crveni luk
- 1 mala šargarepa
- 1 glavica iceberg salate
- 200 ml jogurta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 – 3 lista svežeg estragona
Priprema:
Iscedite sok od pomarandži u sokovniku i sipajte u visoku posudu. Dodajte đumbir, smeđi šećer, sok limete, sitno naseckane listiće nane i oceđeni kukuruz iz konzerve. U to dolijte mleko i pavlaku i štapnim mikserom ili u blenderu izmiksajte dok smesa ne postane glatka. Ostavite u frižideru preko noći pre posluživanja.
Prijatno!
🍽️: 2 porcije
⏰: 15 min