Bele kuglice sa leblebijom

30 puslica; 30 + 30 min;  lako za pripremu

Sastojci:

  •  ½ konzerve GLOBUS Leblebije
  • 175 g speltinog brašna
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • 1 prstohvat soli
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • 100 g šećera
  • ½ kašičice ekstrakta vanile
  • 1 jaje
  • ½ kašičice naribane kore od pomarandže
  • 1 prstohvat kardamoma
  • 50 g komadića bele čokolade
  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

U posudi za mešanje pomešajte speltino brašno sa sodom bikarbonom i solju. Izblendirajte leblebiju s kokosovim uljem dok ne dobijete glatku kremu. Šećer, vanilu i jaje izmiksajte u gustu penastu smesu, dodajte izribanu koru od pomarandže i kardamomom i umešajte smesu od leblebije. Dodajte mešavinu brašna i umesite testo u koje ubacite komadiće čokolade. Ostavite testo da odstoji u hladnjaku oko 30 minuta.

Zagrejte pećnicu na 180 stepeni (uključen gornji i donji grejač).

Delove testa veličine oraha oblikujte u male kuglice. Uvaljajte ih u šećer u prahu, stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj pećnici oko 15 – 18 minuta.

Prijatno!

🍽️: 30 puslica

: 30 + 30  min