Slani namaz od pasulja

Potrebno vam je:

  • 100 g sušenog paradajza u ulju
  • 1 konzerva GLOBUS Crvenog kidney pasulja, 326 g
  • 1 kašika tahini paste (pasta od semenki susama)
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja belog luka
  • Šaka pistaća (za preliv)
  • 1/2 kašičice dimljene crvene paprike u prahu
  • Maslinovo ulje
  • Prstohvat soli

Priprema:

Propržite na malo ulja naseckani crni i beli luk i začinite dimljenom paprikom u prahu. U činiju stavite ispran i oceđen GLOBUS Crveni kidney pasulj i proprženi crni i beli luk. Zatim dodajte sušeni paradajz bez ulja, malo pistaća i kašiku tahinija. Sve sastojke stavite u blender i blendajte dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte so po ukusu. Namažite na tost hleb i ukrasite sa pistaćima i komadićima sušenog paradajza.

Prijatno!

🍽️: 4 osobe
: 20 min

slani namaz od pasulja