Slani namaz od pasulja
Potrebno vam je:
- 100 g sušenog paradajza u ulju
- 1 konzerva GLOBUS Crvenog kidney pasulja, 326 g
- 1 kašika tahini paste (pasta od semenki susama)
- 1 glavica luka
- 2 češnja belog luka
- Šaka pistaća (za preliv)
- 1/2 kašičice dimljene crvene paprike u prahu
- Maslinovo ulje
- Prstohvat soli
Priprema:
Propržite na malo ulja naseckani crni i beli luk i začinite dimljenom paprikom u prahu. U činiju stavite ispran i oceđen GLOBUS Crveni kidney pasulj i proprženi crni i beli luk. Zatim dodajte sušeni paradajz bez ulja, malo pistaća i kašiku tahinija. Sve sastojke stavite u blender i blendajte dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte so po ukusu. Namažite na tost hleb i ukrasite sa pistaćima i komadićima sušenog paradajza.
Prijatno!
🍽️: 4 osobe
⏰: 20 min