Poke činija s mariniranom sirovom ribom

Sastojci:

  • 400 g GLOBUS Kinoa
  • 300 g GLOBUS Meksička mešavina
  • 200 g soje
  • 400 g lososa (ili druge ribe kao za sushi)
  • 2 limete
  • 100 ml sojinog umaka
  • 2 kašike susamovog ulja
  • 2 kašike pirinčanog sirćeta
  • 1 krastavac
  • 2 šargarepe
  • 1 mango
  • 3 kašike susama
  • ukiseljeni đumbir

Priprema:

Isecite losos na male kockice (cca 1 x 1 cm). Za marinadu  iscedite limete  i sok pomešajte sa sojinim umakom, susamovim uljem i pirinčanim sirćetom. Polovinu marinade ostavite sa strane. Drugom polovinom prelijte losos, dobro promešajte i kratko marinirajte. Isecite krastavac na tanke kriške. Šargarepu ogulite i u spiralnom rezaču uvijte u spirale ili isecite na tanke tračice. Mango isecite takođe na tanke tračice.

Podelite kinou u 4 činijice. Po vrhu rasporedite kriške krastavca, šargarepe i losos. U činije takođe dodajte meksičku mešavinu i zrna soje. Sve pospite susamom, preostalom marinadom i poslužite s ukiseljenim đumbirom.

Prijatno!

🍽️: 4 porcije

: 20 min

Poke činija s mariniranom sirovom ribom