Poke činija s mariniranom sirovom ribom
Sastojci:
- 400 g GLOBUS Kinoa
- 300 g GLOBUS Meksička mešavina
- 200 g soje
- 400 g lososa (ili druge ribe kao za sushi)
- 2 limete
- 100 ml sojinog umaka
- 2 kašike susamovog ulja
- 2 kašike pirinčanog sirćeta
- 1 krastavac
- 2 šargarepe
- 1 mango
- 3 kašike susama
- ukiseljeni đumbir
Priprema:
Isecite losos na male kockice (cca 1 x 1 cm). Za marinadu iscedite limete i sok pomešajte sa sojinim umakom, susamovim uljem i pirinčanim sirćetom. Polovinu marinade ostavite sa strane. Drugom polovinom prelijte losos, dobro promešajte i kratko marinirajte. Isecite krastavac na tanke kriške. Šargarepu ogulite i u spiralnom rezaču uvijte u spirale ili isecite na tanke tračice. Mango isecite takođe na tanke tračice.
Podelite kinou u 4 činijice. Po vrhu rasporedite kriške krastavca, šargarepe i losos. U činije takođe dodajte meksičku mešavinu i zrna soje. Sve pospite susamom, preostalom marinadom i poslužite s ukiseljenim đumbirom.
Prijatno!
🍽️: 4 porcije
⏰: 20 min