Kari sa kinoom, slatkim krompirom, kokosovim mlekom, graškom, leblebijom, mangom i svežim začinskim biljem

Sastojci:

  • 1 luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 komad đumbira (3 cm)
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 2 kašike crvene kari paste
  • 1 konzerva GLOBUS kinoe (200 g)
  • 200 GLOBUS leblebije
  • 100 g GLOBUS graška
  • 2 slatka krompira
  • 400 ml kokosovog mleka
  • 200 ml temeljca od povrća
  • 1 sveži mango
  • So, biber
  • 1 sveža limeta
  • Po želji: 1 veza svežeg korijandera, čili pahuljice

Priprema:

Luk, đumbir i beli luk sitno naseckajte. Batat narežite na male kockice. U velikom loncu zagrejte kokosovo ulje i kratko propržite luk, beli luk i đumbir. Zatim dodajte kari pastu i kratko pržite dok ne zamiriše. Dodajte batat, zatim ulijte kokosovo mleko i povrtni temeljac i kuvajte na laganoj vatri 20 minuta. U međuvremenu ogulite i isecite mango na kockice.

Posle 15 minuta dodajte grašak, mango, kinou i leblebiju. Po potrebi dodajte još tečnosti (50 ml vode). Pustite da lagano kuva još 5 minuta. Sve još jednom dobro promešajte, začinite solju, biberom i sokom limete.

Poslužite sa sveže naseckanim listovima korijandera i čili pahuljicama

Prijatno!

🍽️: 4 porcije

: 30 min

Kari sa kinoom slatkim krompirom