Kari sa kinoom, slatkim krompirom, kokosovim mlekom, graškom, leblebijom, mangom i svežim začinskim biljem
Sastojci:
- 1 luk
- 1 čen belog luka
- 1 komad đumbira (3 cm)
- 1 kašika kokosovog ulja
- 2 kašike crvene kari paste
- 1 konzerva GLOBUS kinoe (200 g)
- 200 GLOBUS leblebije
- 100 g GLOBUS graška
- 2 slatka krompira
- 400 ml kokosovog mleka
- 200 ml temeljca od povrća
- 1 sveži mango
- So, biber
- 1 sveža limeta
- Po želji: 1 veza svežeg korijandera, čili pahuljice
Priprema:
Luk, đumbir i beli luk sitno naseckajte. Batat narežite na male kockice. U velikom loncu zagrejte kokosovo ulje i kratko propržite luk, beli luk i đumbir. Zatim dodajte kari pastu i kratko pržite dok ne zamiriše. Dodajte batat, zatim ulijte kokosovo mleko i povrtni temeljac i kuvajte na laganoj vatri 20 minuta. U međuvremenu ogulite i isecite mango na kockice.
Posle 15 minuta dodajte grašak, mango, kinou i leblebiju. Po potrebi dodajte još tečnosti (50 ml vode). Pustite da lagano kuva još 5 minuta. Sve još jednom dobro promešajte, začinite solju, biberom i sokom limete.
Poslužite sa sveže naseckanim listovima korijandera i čili pahuljicama
Prijatno!
🍽️: 4 porcije
⏰: 30 min