Gaspačo čorba sa graškom
Lagana mešavina pirinča i kinoe ima interesantnu teksturu, a šargarepa, luk i brokoli daju poseban ukus.
Sastojci:
- 500 g celih pelata
- so, biber, beli luk po ukusu
- 1 krastavac
- 1 manji crveni luk
- prstohvat naseckanog bosiljka
- 120 g šećera
- 2 kašike Worchester sosa
- 1 konzerva GLOBUS zelenog graška, 400 g
Priprema:
U duboku posudu blendera stavite isečeni krastavac, očišćeni i isečen crveni luk, pelate i oceđeni grašak iz konzerve i prelijte s oko 1 l hladne vode (preporučuje se negazirana mineralna voda). Izblendirajte dok struktura gaspača ne postane potpuno glatka, a zatim začinite solju, biberom, belim lukom, šećerom, sitno naseckanim bosiljkom i Worchester sosom. Gotovi gaspačo ohladite i držite u frižideru do posluživanja.
Prijatno!
🍽️: 4 porcije
⏰: 15 min