Gaspačo čorba sa graškom

Lagana mešavina pirinča i kinoe ima interesantnu teksturu, a šargarepa, luk i brokoli daju poseban ukus.

Sastojci:

  • 500 g celih pelata
  • so, biber, beli luk po ukusu
  • 1 krastavac
  • 1 manji crveni luk
  • prstohvat naseckanog bosiljka
  • 120 g šećera
  • 2 kašike Worchester sosa
  • 1 konzerva GLOBUS zelenog graška, 400 g

Priprema:

U duboku posudu blendera stavite isečeni krastavac, očišćeni i isečen crveni luk, pelate i oceđeni grašak iz konzerve i prelijte s oko 1 l hladne vode (preporučuje se negazirana mineralna voda). Izblendirajte dok struktura gaspača ne postane potpuno glatka, a zatim začinite solju, biberom, belim lukom, šećerom, sitno naseckanim bosiljkom i Worchester sosom. Gotovi gaspačo ohladite i držite u frižideru do posluživanja.

Prijatno!

🍽️: 4 porcije

: 15 min

Gaspaco corba sa graskom