Pilav od pirinča i kinoe

Lagana mešavina pirinča i kinoe ima interesantnu teksturu, a šargarepa, luk i brokoli daju poseban ukus.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka sitno isečenog
  • 1 šargarepa isečena na kockice
  • 2 kašike ulja
  • 1/2 šolje pirinča
  • 1 konzerva GLOBUS kinoe, 150 g
  • 2 šolje pileće supe
  • 2 kašike belog vina
  • So i biber
  • 1 šolja svežeg brokolija iskidanog na cvetiće

Priprema:

U tiganju na ulju dinstajte luk i šargarepu dok ne omekšaju. Dodajte pirinač i njega malo prodinstajte i dodajte pileću supu. Kuvajte, povremeno mešajući, dok pirinač ne omekša i tečnost ne ispari. Dodajte 2 kašike belog vina, biber, kinou iz konzerve i isečen brokoli i prokuvajte jos 3 minuta. Ostavite da se malo prohladi i rastresite viljuškom.

Prijatno!

🍽️: 4 porcije

: 30 min

PILAV OD PIRINČA I KINOE