Pilav od pirinča i kinoe
Lagana mešavina pirinča i kinoe ima interesantnu teksturu, a šargarepa, luk i brokoli daju poseban ukus.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka sitno isečenog
- 1 šargarepa isečena na kockice
- 2 kašike ulja
- 1/2 šolje pirinča
- 1 konzerva GLOBUS kinoe, 150 g
- 2 šolje pileće supe
- 2 kašike belog vina
- So i biber
- 1 šolja svežeg brokolija iskidanog na cvetiće
Priprema:
U tiganju na ulju dinstajte luk i šargarepu dok ne omekšaju. Dodajte pirinač i njega malo prodinstajte i dodajte pileću supu. Kuvajte, povremeno mešajući, dok pirinač ne omekša i tečnost ne ispari. Dodajte 2 kašike belog vina, biber, kinou iz konzerve i isečen brokoli i prokuvajte jos 3 minuta. Ostavite da se malo prohladi i rastresite viljuškom.
Prijatno!
🍽️: 4 porcije
⏰: 30 min