Musli pločice s kinoom, speltom, suvim voćem, zobenim pahuljicama i medom
Lagana mešavina pirinča i kinoe ima interesantnu teksturu, a šargarepa, luk i brokoli daju poseban ukus.
Sastojci:
- 100 g GLOBUS Kinoe
- 100 kuvane spelte
- 150 g zobenih pahuljica
- 50 g celih badema
- 30 g kokosovih pahuljica
- 1 kašičica cimeta
- 20 g pistaća, iseckanih
- 4 kašike lanenih semenki
- 2 kašike čia semenki
- 100 g urmi
- 85 g meda
- 50 g maslaca od badema
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte pećnicu na 180 stepeni.
Zobene pahuljice, bademe i kokosove pahuljice pecite na tiganju bez masnoće dok ne zamirišu. Dodajte cimet, kinou, speltu, pistaće, lanene i čia semenke. Sastojke izmešajte vijuškom.
Blendirajte urme dok se ne dobije lepljiva pasta.
Zagrejte med zajedno s maslacem od badema, ekstraktom vanile i soli u malom loncu. Umešajte pastu od urmi, dodajte smesu zobenih i kokosovih pahuljica, kinoe i spelte i dobro izmešajte sve sastojke. Smesu ravnomerno nanesite u tankom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite pleh u u prethodno zagrejanu pećnicu i pecite 30 minuta dok smesa ne porumeni. Ostavite da se malo ohladi, izvadite iz pleha i isecite na jednake štanglice.
Prijatno!
⏰: 45 min