Musli pločice s kinoom, speltom, suvim voćem, zobenim  pahuljicama i medom

Lagana mešavina pirinča i kinoe ima interesantnu teksturu, a šargarepa, luk i brokoli daju poseban ukus.

Sastojci:

  • 100 g GLOBUS Kinoe
  • 100 kuvane spelte
  • 150 g zobenih pahuljica
  • 50 g celih badema
  • 30 g kokosovih pahuljica
  • 1 kašičica cimeta
  • 20 g pistaća, iseckanih
  • 4 kašike lanenih semenki
  • 2 kašike čia semenki
  • 100 g urmi
  • 85 g meda
  • 50 g maslaca od badema
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • prstohvat soli

Priprema:

Zagrejte pećnicu na 180 stepeni.

Zobene pahuljice, bademe i kokosove pahuljice pecite na tiganju bez masnoće dok ne zamirišu. Dodajte cimet, kinou, speltu, pistaće, lanene i čia semenke. Sastojke izmešajte vijuškom.

Blendirajte urme dok se ne dobije lepljiva pasta.

Zagrejte med zajedno s maslacem od badema, ekstraktom vanile i soli u malom loncu. Umešajte pastu od urmi, dodajte smesu zobenih i kokosovih pahuljica, kinoe i spelte i dobro izmešajte sve sastojke. Smesu ravnomerno nanesite u tankom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite pleh u u prethodno zagrejanu pećnicu i pecite 30 minuta dok smesa ne porumeni. Ostavite da se malo ohladi, izvadite iz pleha i isecite na jednake štanglice.

Prijatno!

: 45 min

musli plocice sa kinoom spletom i suvim vocem