Marokanski pasulj

Potrebno vam je:

  • 2 konzerve GLOBUS belog pasulja od 340 g
  • 4 paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašike đumbira u prahu
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 kašika čili ili aleve paprike
  • 1/2 kašike soli
  • 2 litre vode
  • maslinovo ulje
  • svež korijander

Priprema:

Isecite paradajz i luk na kockice, isitnite beli luk. U šerpu sa proključalom vodom sipajte GLOBUS beli pasulj, paradajz, crni luk i beli luk. Dodajte začine: đumbir u prahu, biber, čili ili alevu papriku i so. Kuvajte oko 30-40 minuta na laganoj vatri dok se gulaš ne zgusne. Ukrasite jelo sa svežim korijanderom i dodajte malo maslinovog ulja.

Prijatno!

Porcija: 4 osobe
Vreme pripreme: 60 min

omlet sa povrćem