Hrskavi pileći minjoni na povrću sa puterom i peršunom
Sastojci:
- 1 konzerva GLOBUS KIDS Mladi grašak sa baby šargarepom
- 300 g pilećeg belog mesa
- So I biber po ukusu
- 1 kašika pavlake
- Mala veza svežeg peršuna
- 2 jaja
- 2 kašike brašna
- 150 hlebnih mrvica
- Ulje za prženje
- 150 g putera
Priprema:
Pileće belo meso dva puta sameljite, zatim dodajte pavlaku, začinite solju i biberom, dobro promešajte i stavite u hladnjak na 1 sat. Izvadite iz hladnjaka i oblikujte minjone od oko 40 g pa ih pohujte na klasičan način (brašno-jaje-prezle) i pržite u zagrejanom ulju na 180°C dok ne porumene. Za to vreme na vrućem tiganju na puteru propržite oceđenu KIDS mešavinu graška i baby šargarepe. Posolite i pobiberite i pospite sitno naseckanim peršunom. Prilikom posluživanja stavite pileće minjone na povrće proprženo na puteru.
Prijatno!
🍽️: 2 porcije
⏰: 20 min