Hrskave knedle od graška i šargarepe
Potrebno vam je:
- 2 konzerve GLOBUS mladog graška sa sitnom šargarepom, 400 g
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 češanj belog luka
- 2 jaja
- 1 ravna kašika peršuna
- 2 kašike mleka
- 80 g brašna
- 3 kašike finih hlebnih mrvica
- ulje za prženje
- So
- sveže mlevena paprika
Priprema:
Ocedite GLOBUS grašak i šargarepu. U blenderu iseckajte i pomešajte crni luk, beli luk, peršun i maslinovo ulje. U drugoj posudi pomešajte jaja sa mlekom, dodajte brašno da dobijete homogenu smesu. Dodajte šargarepu i grašak i smešu iz blendera i dobro pomešajte, začinite po ukusu sa solju i mlevenom paprikom. Pokrijte providnom folijom i držite u frižideru pola sata.
U velikom tiganju zagrejte ulje za prženje. Od dobijene smeše oblikujte male knedle, uvaljajte ih u hlebne mrvice. Pržite ih do zlatno smeđe boje. Ocedite ih na kuhinjskom papiru i služite uz sezonsku salatu.
Prijatno!
🍽️: 4 osobe
⏰: 45 min