Knedle od graška i šargarepe - ukusne i hrskave

Porcija: 4 osobe

Ukupno vreme: 45M

Sastojci:

  • 2 konzerve GLOBUS mladog graška sa sitnom šargarepom, 400 g
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 češanj belog luka
  • 2 jaja
  • 1 ravna kašika peršuna
  • 2 kašike mleka
  • 80 g brašna
  • 3 kašike finih hlebnih mrvica
  • ulje za prženje
  • So
  • sveže mlevena paprika

Priprema: Ocedite GLOBUS grašak i šargarepu. U blenderu iseckajte i pomešajte crni luk, beli luk, peršun i maslinovo ulje. U drugoj posudi pomešajte jaja sa mlekom, dodajte brašno da dobijete homogenu smesu. Dodajte šargarepu i grašak i smešu iz blendera i dobro pomešajte, začinite po ukusu sa solju i mlevenom paprikom. Pokrijte providnom folijom i držite u frižideru pola sata. U velikom tiganju zagrejte ulje za prženje. Od dobijene smeše oblikujte male knedle, uvaljajte ih u hlebne mrvice. Pržite ih do zlatno smeđe boje. Ocedite ih na kuhinjskom papiru i služite uz sezonsku salatu. Prijatno!

Ocena
5