Veganska paelja
Potrebno vam je:
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 4 čena belog luka
- 1/2 glavice crnog luka
- 1/2 crvene paprike
- 1/2 zelene paprike
- 2 paradajza
- 1 šolja smrznutih artičoka (120 grama)
- ½ konzerve GLOBUS zelene boranije, 200 g
- ½ konzerve GLOBUS graška, 150 g
- 240 g pirinča Basmati
- 4 šolje bujona od povrća, 1 l
- 2 kašičice kurkume u prahu
- 1 kašičica slatke paprike
- So i crni biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju na srednje visokoj temperaturi, dodajte beli i crni luk i naseckanu crvenu i zelenu papriku i pržite dok ne porumeni. Dodajte naseckan paradajz i pržite još 5 do 10 minuta. Dodajte artičoke, boraniju i grašak i kuvajte još 5 minuta. Dodajte pirinač i pržite dok ne postane staklast. Sipajte vruću supu od povrća, dodajte kurkumu, slatku papriku i so i crni biber po ukusu. Dobro pomešajte sve sastojke i kuvajte paelju na srednje visokoj temperaturi 15 do 20 minuta ili dok pirinač ne bude kuvan. Pre posluživanja ostavite paelju da odstoji pokrivena najmanje 5 do 10 minuta.
Prijatno!
🍽️: 4 porcije
⏰: 70 min