Veganska paelja

Potrebno vam je:

  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 4 čena belog luka
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 1/2 crvene paprike
  • 1/2 zelene paprike
  • 2 paradajza
  • 1 šolja smrznutih artičoka (120 grama)
  • ½ konzerve GLOBUS zelene boranije, 200 g
  • ½ konzerve GLOBUS graška, 150 g
  • 240 g pirinča Basmati
  • 4 šolje bujona od povrća, 1 l
  • 2 kašičice kurkume u prahu
  • 1 kašičica slatke paprike
  • So i crni biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte ulje u tiganju na srednje visokoj temperaturi, dodajte beli i crni luk i naseckanu crvenu i zelenu papriku i pržite dok ne porumeni. Dodajte naseckan paradajz i pržite još 5 do 10 minuta. Dodajte artičoke, boraniju i grašak i kuvajte još 5 minuta. Dodajte pirinač i pržite dok ne postane staklast. Sipajte vruću supu od povrća, dodajte kurkumu, slatku papriku i so i crni biber po ukusu. Dobro pomešajte sve sastojke i kuvajte paelju na srednje visokoj temperaturi 15 do 20 minuta ili dok pirinač ne bude kuvan. Pre posluživanja ostavite paelju da odstoji pokrivena najmanje 5 do 10 minuta.

Prijatno!

🍽️: 4 porcije

: 70 min

veganska paelja