Torta od pasulja

Torta je pečena kad je odozgo smeđa, čvrsta na dodir, a čačkalica izlazi čista. Izvadite tortu iz rerne, ostavite da se hladi 5 minuta

Vrsta jela: Torta

Porcija: 8 - 10 osoba

Ukupno vreme: 60M

Sastojci:

  • 1 konzerva GLOBUS belog pasulja, 326 g
  • 150 ml meda
  • Semenke od 1 vanila štapića
  • 4 jaja
  • 100 g samlevenih badema
  • 2 čajne kašičice praška za pecivo
  • 100 g kokosovog ulja
  • Prstohvat soli
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema: Zagrejte rernu na 190 ° C i podmažite okrugli pleh za tortu (20 cm), a dno prekrijte sa papirom za pečenje. Ocedite i isperite pasulj. U blenderu izmiksajte pasulj, med i semenke vanile dok smeša ne postane glatka. Zatim dodajte jaja jedno po jedno. Testo će se brzo povećati u zapremini. Sipajte testo u veliku posudu i zatim dodajte mlevene bademe, prašak za pecivo, kokosovo ulje i so i lagano pomešajte da se sastojci sjedine. Sipajte testo u pleh i pecite 30 do 40 minuta. Torta je pečena kad je odozgo smeđa, čvrsta na dodir, a čačkalica izlazi čista. Izvadite tortu iz rerne, ostavite da se hladi 5 minuta, zatim je izvadite iz pleha i potpuno ohladite. Ohlađenu tortu presecite na pola, filujte i premažite spolja sa umućenom slatkom pavlakom i ukrasite sa limunovom koricom. Torta ne sadrži gluten. Prijatno!

Ocena
5