Meksički paprikaš

Potrebno vam je:

  • 2 čaše pirinča
  • 2 konzerve GLOBUS Crvenog kidney pasulja, 326 g
  • 1 konzerva GLOBUS Kukuruza šećerca, 340 g
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 300 g naseckanih šampinjona
  • 200 g mlevenog mesa
  • 4 velika paradajza
  • 1 crvena paprika
  • So i biber po ukusu
  • Sveže naseckani korijander
  • Zeleni limun
  • Ulje za prženje

Priprema:

Na tiganju propržite naseckani crni i beli luk i šampinjone, a zatim dodajte seckanu  papriku i mleveno meso. Kad meso bude isprženo, dodajte iseckan paradajz i korijander i još malo zajedno propržite. Dodajte GLOBUS Crveni pasulj i GLOBUS Kukuruz šećerac, začinite solju i biberom po ukusu. Poslužite s kuvanim pirinčem  i dodatno začinite sokom od zelenog limuna.

Prijatno!

🍽️: 4 porcije

: 40 min

meksicki paprikas