Humus od belog pasulja
Potrebno vam je:
- Konzerva GLOBUS Belog pasulja velikog, 326 g
- Pola šolje tahinija
- 1 -2 kašičice strugane kore od limuna
- Sok od 1 limuna
- 1/ 2 kašičice soli
- 4 čena belog luka isitnjenog
- 1 supena kašika maslinovog ulja
- 1 veza mirođije sitno seckana (ili začin po izboru)
Priprema:
Sa štapnim mikserom izblendirati oceđeni i ispran GLOBUS Beli pasulj veliki, tahini, koricu limuna i limunov sok (počevši s manjim količinama), beli luk i maslinovo ulje dok smesa ne postane kremasta. Dodati iseckanu mirođiju (ili drugo začinsko bilje) i mešati dok se ne sjedine.
Začiniti solju i dodati još limuna, belog luka i tahinija do željenog ukusa, teksture i boje.
Ohladiti u frižideru i poslužiti sa tortiljama, somunom, krekerima ili čipsom kao i isečenim povrćem po izboru.
Prijatno!
🍽️: 4 porcije
⏰: 10 min