Humus od belog pasulja

Potrebno vam je:

  • Konzerva GLOBUS Belog pasulja velikog, 326 g
  • Pola šolje tahinija
  • 1 -2 kašičice strugane kore od limuna
  • Sok od 1 limuna
  • 1/ 2 kašičice soli
  • 4 čena belog luka isitnjenog
  • 1 supena kašika maslinovog ulja
  • 1 veza mirođije sitno seckana (ili začin po izboru)

Priprema:

Sa štapnim mikserom izblendirati oceđeni i ispran GLOBUS Beli pasulj veliki, tahini, koricu limuna i limunov sok (počevši s manjim količinama), beli luk i maslinovo ulje dok smesa ne postane kremasta. Dodati iseckanu mirođiju (ili drugo začinsko bilje) i mešati dok se ne sjedine.
Začiniti solju i dodati još limuna, belog luka i tahinija do željenog ukusa, teksture i boje.
Ohladiti u frižideru i poslužiti sa tortiljama, somunom, krekerima ili čipsom kao i isečenim povrćem po izboru.

Prijatno!

🍽️: 4 porcije

: 10 min

humus od belog pasulja