Grisini od belog pasulja
Slani, hrskavi grisini su vrlo ukusni i lako se prave. Pustite mašti na volju , dodajte vaše omiljene semenke, začine ili čak ako ste posebno inspirisani, dodajte i drugo povrće.
Potrebno vam je:
- 1 konzerva GLOBUS Belog pasulja velikog, 326 g
- 150 g brašna
- 2 kašičice maslinovog ulja
- so po ukusu
- 10 g kvasca
Priprema:
- Beli pasulj zgnječite viljuškom i pomešajte sa brašnom, kvascem, uljem i solju. Dobijeno testo ostavite da se odmori 30 minuta.
- Kad se testo udvostruči, razvucite ga na debljinu od 1 cm, a zatim ga isecite na trake širine 0,5 cm.
- Trake testa stavite na pleh za pečenje obložen masnim papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 175°C dok ne porumene.
Prijatno!
🥤: 2 čaše
⏰: 15 min