Grisini od belog pasulja

Slani, hrskavi grisini su vrlo ukusni i lako se prave. Pustite mašti na volju , dodajte vaše omiljene semenke, začine ili čak ako ste posebno inspirisani, dodajte i drugo povrće.

Potrebno vam je:

  • 1 konzerva GLOBUS Belog pasulja velikog, 326 g
  • 150 g brašna
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • so po ukusu
  • 10 g kvasca

Priprema:

  • Beli pasulj zgnječite viljuškom i pomešajte sa brašnom, kvascem, uljem i solju. Dobijeno testo ostavite da se odmori 30 minuta.
  • Kad se testo udvostruči, razvucite ga na debljinu od 1 cm, a zatim ga isecite na trake širine 0,5 cm.
  • Trake testa stavite na pleh za pečenje obložen masnim papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 175°C dok ne porumene.

Prijatno!

🥤: 2 čaše
: 15 min

omlet sa povrćem