1. Povrće je dostupno tokom cele godine a možete ih koristiti u kući, na poslu, u šetnji, na pikniku, na putovanju… gde god poželite. 
 2. Vakuumirano pakovanje – Povrće je hrskavije, sadrži više hranljivih sastojaka, više boja i jednostavno više povrća u pakovanju. Zbog primene tehnologije vakumiranja, proizvodi sadrže do 20% vode. Samim tim ostaju hrskavi, intenzivnih boja i veoma ukusni. 
 3. Hrana bez aditiva!
  • Globus proizvodi su potpuno prirodni, bez ikakvih dodataka aditiva i konzervansa.
 4. Povrće u konzervi je odmah spremno za upotrebu! Štedi vreme pripreme
 5. Konzervirano povrće je visokog kvaliteta.
  • Gajimo semenke najboljeg kvaliteta kao i sirovine koje ne sadrže GMO.
 • deca se drze za ruke

Pravilna ishrana dece

Poznato da je pravilna ishrana temelj zdravlja.  Zato je izuzetno važno da se deca od malena hrane raznovrsno i zdravo i da svakodnevno putem ishrane unose žitarice, povrće, voće, mleko i mlečne proizvode, meso, ribu i jaja.

 • zrnca soje u rukama

Soja

Soja je mahunarka sa veoma visokim hranljivim vrednostima koja se koristi u ishrani ljudi preko 3000 godina.

 • spelta zitarica

Spelta

Spelta je pogodna za ishranu svih generacija, posebno dece i starijih. Zbog bogatstva ugljenim hidratima, gvožđem i kalcijumom preporučuje se rekonvalescentima, sportistima i anemičnim osobama.

 • pasulj i socivo kao izvori proteina

Proteini u hrani – koje namirnice su najbogatije proteinima

Proteini ili belančevine su veliki, složeni molekuli (makromolekuli) koji imaju nezamenljivu ulogu u ljudskom organizmu. Neophodni su za rast, razvoj i regeneraciju svih ćelija u organizmu, regulišu metabolizam, podržavaju imuni sistem i neophodni su za formiranje krvnih ćelija.

 • svetski dan vegetarijanstva

Vegetarijanstvo za početnike

Vegetarijanski način ishrane ima i svoje prednosti i mane. Prednosti su vezane za smanjenje koncentracije masnoća u krvi zahvaljujući čemu vegetarijanci imaju prosečno nižu telesnu težinu, niži krvni pritisak i ređe oboljevaju od dijabetesa tipa 2.