1. Povrće je dostupno tokom cele godine a možete ih koristiti u kući, na poslu, u šetnji, na pikniku, na putovanju… gde god poželite. 
 2. Vakuumirano pakovanje – Povrće je hrskavije, sadrži više hranljivih sastojaka, više boja i jednostavno više povrća u pakovanju. Zbog primene tehnologije vakumiranja, proizvodi sadrže do 20% vode. Samim tim ostaju hrskavi, intenzivnih boja i veoma ukusni. 
 3. Hrana bez aditiva!
  • Globus proizvodi su potpuno prirodni, bez ikakvih dodataka aditiva i konzervansa.
 4. Povrće u konzervi je odmah spremno za upotrebu! Štedi vreme pripreme
 5. Konzervirano povrće je visokog kvaliteta.
  • Gajimo semenke najboljeg kvaliteta kao i sirovine koje ne sadrže GMO.
 • pasulj i socivo kao izvori proteina

Proteini u hrani – koje namirnice su najbogatije proteinima

Proteini ili belančevine su veliki, složeni molekuli (makromolekuli) koji imaju nezamenljivu ulogu u ljudskom organizmu. Neophodni su za rast, razvoj i regeneraciju svih ćelija u organizmu, regulišu metabolizam, podržavaju imuni sistem i neophodni su za formiranje krvnih ćelija.

 • svetski dan vegetarijanstva

Vegetarijanstvo za početnike

Vegetarijanski način ishrane ima i svoje prednosti i mane. Prednosti su vezane za smanjenje koncentracije masnoća u krvi zahvaljujući čemu vegetarijanci imaju prosečno nižu telesnu težinu, niži krvni pritisak i ređe oboljevaju od dijabetesa tipa 2.

 • kinoa u ciniji

Kinoa

Kinoa – često opisivana kao “superhrana” ili “superžitarica” je postala veoma popularna među ljudima koji vode računa o svojoj ishrani. Puna je proteina, dijetalnih vlakana, vitamina grupe B (vitamin B1, B6) i E