Kremasta kukuruz čorba sa morskim plodovima

Pustite da provri i neka se pavlaka zgusne. Dodajte vodu ako je supa previše gusta i kuvajte još malo. Iseckanom mirođijom dekorišite supu.

Vrsta jela: Čorba

Porcija: 2 osobe

Ukupno vreme: 30M

Sastojci:

  • 1 šolja GLOBUS kukuruza od 340 g
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 stabljike celera
  • 1/2 tikvice
  • 1 šargarepa
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašićica sveže mirođije
  • 1 šolja pavlake za kuvanje
  • 200 g lososa
  • 100 g škampi
  • Malo maslinovog ulja
  • Prstohvat soli i bibera
  • 2 šolje vode

Priprema: Isecite luk, celer i tikvicu na kockice a šargarepu na tanke trake (žilijen). Isecite losos na male komade. Propržite povrće na malo maslinovog ulja, dodajte losos, škampe i GLOBUS kukuruz. Dodajte pavlaku, zatim beli luk, posolite i pobiberite. Pustite da provri i neka se pavlaka zgusne. Dodajte vodu ako je supa previše gusta i kuvajte još malo. Iseckanom mirođijom dekorišite supu. Prijatno!

Ocena
4