Sufle od spanaća

Recept kako da pripremite sufle od spanaća. Ovo ukusno jelo je takođe dobro za vaše zdravlje.

Type: appetizer

Kuhinja: French

Keywords: spanac, sufle, lagana hrana

Porcija: 4 osobe

Calories: 545

Vreme pripreme: 10M

Vreme kuvanja: 30M

Ukupno vreme: 40M

Sastojci:

  • 1 konzerva GLOBUS spanaća 400 g
  • 4 žumanca
  • 5 belanaca + 1 prstohvat soli
  • 40 g brašna + 1 kašika za posipanje kalupa za sufle
  • 40 g slanog putera + 15 g za premazivanje kalupa za sufle
  • 50 g naribanog tvrdog sira
  • 50 g naribanog parmezana
  • 250 ml pavlake

Priprema: Zagrejati rernu na 240°. Modlice za sufle namastite sa puterom i pospite sa brašnom. U tiganju otopite puter na srednje jakoj vatri. Čim proključa dodajte brašno, pavlaku i mleko uz neprestano mešanje. Sklonite sa vatre, ostavite da se ohladi pre dodavanja žumanaca i sira i izmešajte. Nežno umešajte spanać i dodajte so i biber po ukusu. Čvrsto umutiti sneg od belanaca sa malo soli i postepeno dodajte u smešu sa spanaćem. Sipajte sufle u male kalupe do ¾ četvrtine visine. Pecite ih odmah, 10 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 210° preostalih 10 minuta. Ne otvarajte rernu tokom pečenja.

Ocena
4