Sufle od spanaća

Sastojci:

  • 1 konzerva GLOBUS spanaća 400 g
  • 4 žumanca
  • 5 belanaca + 1 prstohvat soli
  • 40 g brašna + 1 kašika za posipanje kalupa za sufle
  • 40 g slanog putera + 15 g za premazivanje kalupa za sufle
  • 50 g naribanog tvrdog sira
  • 50 g naribanog parmezana
  • 250 ml pavlake
  • 100 ml mleka
  • So i sveže mleveni biber

Priprema:

Zagrejati rernu na 240°.

Modlice za sufle namastite sa puterom i pospite sa brašnom.

U tiganju otopite puter na srednje jakoj vatri.

Čim proključa dodajte brašno, pavlaku i mleko uz neprestano mešanje.

Sklonite sa vatre, ostavite da se ohladi pre dodavanja žumanaca i sira i izmešajte.

Nežno umešajte spanać i dodajte so i biber po ukusu.

Čvrsto umutiti sneg od belanaca sa malo soli i postepeno dodajte u smešu sa spanaćem. Sipajte sufle u male kalupe do ¾ četvrtine visine. Pecite ih odmah, 10 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 210° preostalih 10 minuta. Ne otvarajte rernu tokom pečenja.

Porcija: 4 osobe
Vreme pripreme: 40 min

omlet sa povrćem