Soja bolonjeze

Potrebno vam je:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka sitno sečena
  • 2 šargarepe isečene na kockice
  • 1 stabljika celera isečena na kockice
  • 1 praziluk isečen na kockice
  • 1/2 žute paprike isečene na kockice
  • 1/2 crvene paprike isečene na kockice
  • 2 češnja belog luka sitno sečena
  • 1 lovorov list
  • 2-3 kašike crnog vina
  • 2 kašike paradajz sosa
  • 1 konzerva GLOBUS Vital SOJE, 150 g
  • so i biber po ukusu
  • sitno seckan peršun

Priprema:

U tiganju zagrejati malo maslinovog ulja, dodati crni luk i beli luk, praziluk, šargarepu, celer, žutu i crvenu papriku i dinstati sa lovorovim listom oko 5 minuta dok povrće ne omekša. Dodati GLOBUS Vital SOJU i nastaviti dinstanje, dolivajući crveno vino, još 5 minuta. Dodati sos od paradajza, so i biber po ukusu i nastaviti dinstanje dok se sos ne zgusne.

Poslužiti sa bilo kojom testeninom.

Prijatno!

🍽️:  4 porcije

:  40 min

Soja bolonjeze