Šitake pečurke sa pečenom šargarepom | Globus Srbija
Recept kako da pripremite ukusne šitake pečurke sa šargarepama. Ovo ukusno jelo je takođe dobro za vaše zdravlje.
Porcija: 4 osobe
Vreme pripreme: PT25M
Vreme kuvanja: PT5M
Ukupno vreme: PT30M
Sastojci:
- 1 konzerva GLOBUS šargarepe, 400 g
- Sok od 1 limuna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica kumina u prahu
- 150 g šitake pečuraka
- 2 čena belog luka
- 150 g kozjeg sira (ili sira po izboru)
- 1 kašika pinjola
- So
- Mleveni biber
Priprema: Uključite rernu na 230 °C. Ocedite šargarepu i rasporedite je na pleh obložen papirom za pečenje. Poprskajte ih s dve kašike maslinovog ulja. Začinite kuminom, solju i biberom i pecite 5-6 minuta. Posebno propržite pinjole. U međuvremenu, isperite i osušite pečurke i isecite ih na pola, ako je potrebno. U tiganj ulijte preostalo ulje i na jakoj vatri propržite luk i pečurke 3 do 4 minuta. Pečenu šargarepu izvadite iz rerne i lagano pomešajte sa pečurkama u tiganju, začinite sa solju i biberom po ukusu. Na samom kraju dodajte limunov sok. Povrće rasporedite na veliki tanjir i pospite sa izdrobljenim kozjim sirom.
5