Pečena šargarepa sa šitake pečurkama

Sastojci:

  • 1 konzerva GLOBUS mala šargarepa, 400 g
  • Sok od 1 limuna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica kumina u prahu
  • 150 g šitake pečuraka
  • 2 čena belog luka
  • 150 g kozjeg sira (ili sira po izboru)
  • 1 kašika pinjola
  • So i mleven biber

Priprema:

Uključite rernu na 230 °C. Ocedite šargarepu i rasporedite je na pleh obložen papirom za pečenje. Poprskajte ih s dve kašike maslinovog ulja. Začinite kuminom, solju i biberom i pecite 5-6 minuta.

Posebno propržite pinjole.

U međuvremenu, isperite i osušite pečurke i isecite ih na pola, ako je potrebno. U tiganj ulijte preostalo ulje i na jakoj vatri propržite luk i pečurke 3 do 4 minuta. Pečenu šargarepu izvadite iz rerne i lagano pomešajte sa pečurkama u tiganju, začinite sa solju i biberom po ukusu. Na samom kraju dodajte limunov sok.

Povrće rasporedite na veliki tanjir i pospite sa zdrobljenim kozjim sirom.

Prijatno!

Porcija: 4 osobe
Vreme pripreme: 30 min

omlet sa povrćem