Kanelone sa spanaćem, pavlakom i pančetom
Potrebno vam je:
- 1/2 konzerve GLOBUS spanaća od 765 g
- 6 kriški pančete
- 3 kašike krem sira (rikota ili po izboru)
- 1 kašika sitnog pšeničnog griza
- 150 g kisele pavlake (20%)
- 50 g naribanog parmezana
- 1 kutija kanelona
- so i sveže mleveni biber
- maslinovo ulje
Priprema:
Rernu uključiti na 180 °C. Izrezati pančetu na male komade. Pomešati u posebnoj posudi GLOBUS spanać, krem sir (rikota), pšenični griz i pančetu da bi dobili homogenu smešu, dodati so i biber po ukusu. Napuniti kanelone sa dobijenom smešom. Pomešati kiselu pavlaku sa parmezanom i staviti jedan sloj u posudu za pečenje, a zatim složiti kanelone. Prekriti ih sa ostatkom kisele pavlake i parmezana. Peći u rerni 20 minuta ili dok ne dobiju lepu boju.
Prijatno!
🍽️: 4 osobe
⏰: 45 min
