Kanelone sa spanaćem, pavlakom i pančetom

Izrezati pančetu na male komade. Pomešati u posebnoj posudi spanać, krem sir (rikota), pšenični griz i pančetu. Dodati so i biber po ukusu.

Vrsta jela: Kanelone sa spanaćem, pavlakom i pančetom

Porcija: 4 osobe

Ukupno vreme: 45M

Sastojci:

  • • 1/2 konzerve GLOBUS spanaća od 765 g
  • • 6 kriški pančete
  • • 3 kašike krem sira (rikota ili po izboru)
  • • 1 kašika sitnog pšeničnog griza
  • • 150 g kisele pavlake (20%)
  • • 50 g naribanog parmezana
  • • 1 kutija kanelona
  • • so i sveže mleveni biber
  • • maslinovo ulje

Priprema: Rernu uključiti na 180 ° C. Izrezati pančetu na male komade. Pomešati u posebnoj posudi GLOBUS spanać, krem sir (rikota), pšenični griz i pančetu da bi dobili homogenu smešu, dodati so i biber po ukusu. Napuniti kanelone sa dobijenom smešom. Pomešati kiselu pavlaku sa parmezanom i staviti jedan sloj u posudu za pečenje, a zatim složiti kanelone. Prekriti ih sa ostatkom kisele pavlake i parmezana. Peći u rerni 20 minuta ili dok ne dobiju lepu boju. Prijatno!

Ocena
4