Kanelone sa spanaćem, pavlakom i pančetom

Potrebno vam je:

  • 1/2 konzerve GLOBUS spanaća od 765 g
  • 6 kriški pančete
  • 3 kašike krem sira (rikota ili po izboru)
  • 1 kašika sitnog pšeničnog griza
  • 150 g kisele pavlake (20%)
  • 50 g naribanog parmezana
  • 1 kutija kanelona
  • so i sveže mleveni biber
  • maslinovo ulje

Priprema:

Rernu uključiti na 180 °C. Izrezati pančetu na male komade. Pomešati u posebnoj posudi GLOBUS spanać, krem sir (rikota), pšenični griz i pančetu da bi dobili homogenu smešu, dodati so i biber po ukusu. Napuniti kanelone sa dobijenom smešom. Pomešati kiselu pavlaku sa parmezanom i staviti jedan sloj u posudu za pečenje, a zatim složiti kanelone. Prekriti ih sa ostatkom kisele pavlake i parmezana. Peći u rerni 20 minuta ili dok ne dobiju lepu boju.

Prijatno!

🍽️: 4 osobe
: 45 min

omlet sa povrćem