Kanelone sa spanaćem, pavlakom i pančetom | Globus Srbija
Izrezati pančetu na male komade. Pomešati u posebnoj posudi spanać, krem sir (rikota), pšenični griz i pančetu. Dodati so i biber po ukusu.
Vrsta jela: Kanelone sa spanaćem, pavlakom i pančetom
Porcija: 4 osobe
Vreme pripreme: PT
Vreme kuvanja: PT
Ukupno vreme: PT45M
Sastojci:
- • 1/2 konzerve GLOBUS spanaća od 765 g
- • 6 kriški pančete
- • 3 kašike krem sira (rikota ili po izboru)
- • 1 kašika sitnog pšeničnog griza
- • 150 g kisele pavlake (20%)
- • 50 g naribanog parmezana
- • 1 kutija kanelona
- • so i sveže mleveni biber
- • maslinovo ulje
Priprema: Rernu uključiti na 180 ° C. Izrezati pančetu na male komade. Pomešati u posebnoj posudi GLOBUS spanać, krem sir (rikota), pšenični griz i pančetu da bi dobili homogenu smešu, dodati so i biber po ukusu. Napuniti kanelone sa dobijenom smešom. Pomešati kiselu pavlaku sa parmezanom i staviti jedan sloj u posudu za pečenje, a zatim složiti kanelone. Prekriti ih sa ostatkom kisele pavlake i parmezana. Peći u rerni 20 minuta ili dok ne dobiju lepu boju. Prijatno!
4