Domaći naćosi sa dipom od cvekle
Naćos je meksički specijalitet koji se često služi sa raznim umacima kao predjelo. Umak od cvekle sa ukusom limete daje posebnu svežu notu ovom veoma popularnom apetajzeru.
Potrebno vam je:
- 300 g brašna
- 50 g putera
- 150 ml vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- Ulje za prženje
- Sok od 1 limete
- 2 čena belog luka
- 150 ml maslinovog ulja
- 1 konzerva GLOBUS Cvekle u kockama, 300 g
- So i biber po ukusu
Priprema:
Za pravljenje tortilja pomešajte brašno s otopljenim puterom, vodom, praškom za pecivo i prstohvatom soli, pa ostavite testo da se odmori 10 minuta. Oblikujte 2 do 3 male loptice pa ih tanko razvaljajte. Pržite ih na vrućem suvom tiganju ali samo dok ne dobiju svetlu boju, a zatim ih ostavite da se ohlade. Nakon toga ih isecite na male trouglove i pržite na vrućem ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Za pravljenje dipa, iscedite sok limete u manju posudu, isitnite beli luk, dodajte maslinovo ulje i sok od cvekle. Začinite solju i biberom, dodajte cveklu u kockama i izmiksajte dip kremasto do željene teksture.
Prijatno!
🍽️: 4 osobe
⏰: 15 min

